Van ongelovige naar discipel

Nieuws

Van ongelovige naar discipel

Jongeren groeien samen als volgeling van Jezus

Onder de vlag van stichting Echo opereert Youth United en Geloven in Harderwijk. De gezamenlijke kerken steunen het werk onder de jeugd van Harderwijk. Met drie verschillende activiteiten worden de jongeren in Harderwijk bereikt. Waar het begint met een ontspannende manier van kennis maken met gelovigen eindigt het met ene discipel zijn van Christus.

De laagdrempelige ontmoetingen vinden plaats in een oude bus. In The Buzz kunnen jongeren terecht voor gezelligheid, een bakje, een praatje of gewoon om te chillen! Elke week staat deze dubbeldekker bij verschillende middelbare scholen en regelmatig bij evenementen. De jongeren praten of chillen met hun vrienden. Sommige van hen maken kennis met het evangelie door Alpha Youth. Jongeren hebben een goede tijd samen en leren met elkaar in 12 avonden en een weekend meer over het christelijk geloof.

De discipelschap-cyclus wordt afgesloten met Roots en Rooted. De groep jongeren die samen meer willen weten van Jezus eten en bidden samen. Ze worden vaak ook weer leider bij Alpha Youth. Deze groep wortelt in het geloof. Ze geloven in Jezus en willen net als Jezus handelen.

Terug naar nieuws