#Nietalleen

Verhalen tijdens de coronacrisis

In deze crisistijd is de landelijke organisatie #Nietalleen gestart. Zij verbinden allerlei plaatselijke initiatieven die hulp bieden aan de hulpvraag. City Movements is hierbij aangesloten, omdat wij zien dat er door deze crisis nieuwe stadsnetwerken opkomen en bestaande innoveren en groeien. Tijdens de uitbraak van corona zijn er op meerdere plekken gezamenlijke initiatieven gestart. In meerdere steden en dorpen hebben kerken, christelijke hulporganisaties en andere instanties elkaar gevonden. Niet alleen, maar samen zetten zij de schouders er onder om de nood te bestrijden met hulp, troost en hoop. Laat je hier inspireren met verhalen uit het hele land.

Verbonden met elkaar om in crisistijd de stad te dienen.

Heb jij ook een motiverend verhaal uit jouw stad? Mail jouw inspirerende, ontroerende en mooie verhalen naar info@citymovements.nl

Serve the City in Haarlem, heeft in samenwerking met #Nietalleen de afgelopen weken rond de 1000 kaarten gestuurd  naar de verpleegtehuizen. De organisatie, die is ontstaan uit het netwerk Geloven in de Stad, kreeg een warme reactie terug. De medewerker van een verpleegtehuis. Door deze actie is een hart onder de riem steken van deze eenzame ouderen zeer geslaagd is. 
  
“Onze bejaarde bewoners waren zo ontzettend blij om alle vrolijke kaarten, gedichten, tekeningen en brieven te ontvangen! Ze praten er al de hele week over, laten ze zien en lezen aan elkaar en aan het personeel. We hebben een dagelijks ontmoetingsmoment kunnen organiseren waarbij ze op afstand aan elkaar kunnen laten zien wat ze mochten ontvangen.
Kortom, dankzij alles wat jullie ons sturen, kunnen we weer even aan iets anders denken dan het virus. Ook al bevinden we ons in een slechte situatie, het geeft ons veel hoop en motivatie om zoveel steun te krijgen. Het is ook geweldig voor het personeel zelf, want ze krijgen een pauze van al het harde werk dat ze doen als ze een kaart mogen voorlezen.”

In Houten is een initiatief gestart van o.a. Present, de kerken en Rode kruis: Houten voor Houten. Ze zijn aangesloten bij #nietalleen. De kerken in Houten hebben zich zelf ook gegroepeerd onder Houten over hoop. In een dagelijkse boodschap op Youtube, richten ze zich tot heel Houten met een hoopvolle boodschap in deze ongemakkelijke tijd. 

Missie Dordt is mede-initiatiefnemer van het corona hulp initiatief Licht op Dordt. Hier zijn nu 30 organisaties uit Dordrecht bij aangesloten. Bij Missie Dordt zijn een aantal kerken uit Dordrecht bij aangesloten. Voorgangers van die kerken zijn te zien in de tv-uitzending ‘Woord van Hoop’ van de lokale omroep.

Een andere activiteit op initatief van Missie Dordt is het stiltecentrum. Op de parkeerplaats bij het Albert Schweitzer ziekenhuis is dit ingericht. Van 10.00 tot 20.00 is het mobiele stilte centrum geopend voor wie een luisterend oor zoekt en desgewenst een gesprek, gebed of zegen wil.

De kerken in Den Haag zijn verbonden om de stad te dienen.

Terug naar nieuws